Nu öppnar Ebbeparks tredje parkeringsgarage

Den 12 januari öppnar Ebbeparks tredje parkeringsgarage Fridtuna med 67 parkeringsplatser. Ebbeparks andra parkeringsgarage i ordningen, Lugnet, delöppnades den 1 november 2021 och kommer när det öppnas fullt ut i slutet på 2022 ha totalt 192 platser. Garagen förstärker ytterligare Ebbeparks position som en mobilitetshub där stort fokus läggs på alternativa transportlösningar.

Garaget Fridtuna ligger i norra delen av Ebbepark och från garaget finns direktaccess till byggnaden Färgeriet där bland andra T1-skolorna och Miljö-och samhällsbyggnadsförvaltningen har sina verksamheter. Fridtuna är öppet för alla och ingår i Dukatens allmänna utbud. Och för att optimera utrymmet är inga platser förhyrda.


I Ebbepark sker all bilparkering i stora garage eller i parkeringshuset Väveriet och på marknivå kommer det endast finnas handikapp- och avlastningsplatser. När området är färdigt kommer det totalt att finnas 850 parkeringsplatser att nyttja men Ebbepark är byggt för att även stimulera till att använda andra mobilitetslösningar.

Fakta mobilitetslösningar Ebbepark:
850 parkeringsplatser i garage eller parkeringshus
70 elbilsladdning
Bilpool
2500 cykelparkeringar utomhus
400 cykelparkeringar inomhus
Lådcykelpool (lanseras under 2022)
Paketutlämning
Bra bussförbindelser

Fakta parkeringsgarage Fridtuna:
Infart från Fridtunagatan
Fastighetsägare: Lejonfastigheter
Drift: Dukaten
67 bilplatser
12 elbilsladdare (förberett för fler)
1 trapphus med direktaccess till byggnaden Färgeriet ovanför
Bomsystem i Dukatens parkeringssystem LinPark
Pris: 15 kr/timma, abonnemang dygnet runt 1100 kr/30 dagar eller mån-fre dagtid 800 kr/30 dagar

Fråga oss!