Nya parkeringshus

P-hus Öst i Vallastaden
Vallastaden växer och just nu bygger Sankt Kors ytterligare ett parkeringshus som har 11 halvplan med 412 parkeringsplatser bestående av boende- och besöksparkeringar och 30 laddplatser för elbilar. I parkeringshuset satsas det även på ljusdesign som bidrar till en ökad trygghet och förenklar för besökaren att orientera sig i huset. Bygget beräknas vara färdigt i mars 2020 och då står ett modernt parkeringshus med hålad guldfärgad aluminium på plats.

Parkeringshus i anslutning till Vasahallen
Det är även klart att Sankt Kors ska bygga ett nytt parkeringshus i direkt anslutning till den nya Vasahallen i Vasastaden. Parkeringshuset ska omfatta fyra halvplan och ett takplan, med plats för både besöksparkeringar och 12 laddplatser för elbilar. Totalt kommer cirka 160 parkeringsplatser att rymmas i det nya p-huset. Parkeringshuset beräknas vara färdigt inför höstterminens start 2020 samtidigt som den nya Vasahallen invigs. 

Parkeringshus på Drabantgatan 28 (Ebbepark)
Här byggs nuvarande parkeringshus ut med ytterligare 160 platser och som efter ombyggnaden blir P-hus Ebbepark.

Ebbepark
Ebbepark ska under de närmaste åren utvecklas till en levande stadsdel för både företag och boende. Sankt Kors ska utöka verksamhetsytan till 60 000 kvm och Stångåstaden ska bygga 700 lägenheter. Bygget är igång och beräknas pågå till senare delen av 2020-talet. Här byggs även ett parkeringsgarage i kvarteret Verkstan som kommer att ha 161 platser och stå färdigt 2020.