Parkera smidigare med LinPark

Med LinPark är det enklare än någonsin att parkera på Dukatens parkeringar och kommunens gatumark i Linköping.

I parkeringshusen funkar allt automatiskt och utomhus använder du LinPark-appen för att checka in och ut bilen. Inga biljetter och inget köande vid betalautomater. Du betalar inga extra avgifter för att betala för din parkering via LinPark om du väljer att koppla ditt betalkort till LinPark, inga kostnader tillkommer heller för att få ett kvitto eller en påminnelse via sms. Väljer du att betala via faktura tillkommer en aviavgift på 30 kronor per månad. Fakturan skickas från Arvato till den e-postadress som du har angivit i appen och den skickas ut den 15:e varje månad.

Du startar ett konto som du sen ansluter valfritt antal fordon till. I dagsläget kan varje bil endast vara kopplad till ett konto för att det ska fungera smidigt i parkeringshusen där en kamera läser av registreringsskylten. Är ni fler som använder samma bil får ni alltså dela på kontot. Vi jobbar på att utveckla detta så att det blir möjligt att koppla fler betalkort till samma bil. 

 

1. Anslut dig till LinPark


Först av allt behöver du skapa ett användarkonto. Kontot blir knutet till den eller de bilar du ansluter till ett VISA eller Mastercard. Är ni flera som använder bilen går det bra att dela på kontot. Du kan också välja att koppla ett månadsabonnemang till LinPark.  

Skapa ditt konto här

p plats bommar

Parkeringsplats med bommar

Vid både in- och utfart läser en kamera av din nummerplåt och bommen öppnas automatiskt och avgiften dras direkt från det konto du kopplat till LinPark. Ett kvitto skickas till din e-post.

 

p plats ubommar

Parkeringsplats utan bommar

På markparkeringar och kommunens gatuparkeringar använder du LinPark-appen. Checka in bilen i appen när du parkerar och checka ut den när du är klar. Kvittot kommer till din e-post. Svårare än så är det inte.

 

 

Vanliga frågor om LinParkNotice: Only variables should be assigned by reference in /storage/content/96/2305596/dukaten.se/public_html/modules/mod_fancypantsaccordion/mod_fancypantsaccordion.php on line 14

Deprecated: Non-static method mod_fancypantsaccordionHelper::getList() should not be called statically in /storage/content/96/2305596/dukaten.se/public_html/modules/mod_fancypantsaccordion/mod_fancypantsaccordion.php on line 20

Deprecated: Non-static method mod_fancypantsaccordionHelper::load_jquery() should not be called statically in /storage/content/96/2305596/dukaten.se/public_html/modules/mod_fancypantsaccordion/mod_fancypantsaccordion.php on line 26
 • Kan jag fortfarande parkera utan att vara ansluten till LinPark? Open or Close

  Självklart. Vill du inte använda LinPark går det naturligtvis bra att betala i automaterna som vanligt.

 • Hur debiteras parkeringsavgiften? Open or Close

  Du kan välja mellan att koppla ett betalkort till LinPark eller att betala via faktura.

  Väljer du att koppla ett Mastercard eller VISA-kort till LinPark dras avgiften direkt från ditt kort när du avslutar parkeringen och du får ett kvitto till din e-post.

  Väljer du att betala via faktura får du en samlad faktura till den e-postadress du har kopplat till LinPark en gång i månaden. En administrativ avgift på 30 kronor tillkommer.

 • Hur vet parkeringsvakten att jag har betalat? Open or Close

  Parkeringsvakterna ser i sin handdator att din bils registreringsnummer är incheckat i LinPark.

 • Hur vet LinPark hur länge jag stått parkerad? Open or Close

  Parkeringstiden beräknas från att du kört in i parkeringshuset till att du kör ut. På mark- och gatuparkeringar debiteras du för tiden från det du checkar in tills du checkar ut. Du slipper uppskatta hur lång tid du ska betala för och betalar bara för den tid du faktiskt stått parkerad. Är du orolig för att glömma checka ut kan du ställa in en påminnelse i appen.

 • Kan jag koppla flera fordon till samma konto? Open or Close

  Ja, det går bra att koppla flera fordon till samma LinPark-konto.

 • Kan flera personer använda samma konto? Open or Close

  Absolut, är ni flera som använder fordonet går det bra att dela på kontot. Ni kan vara inloggade samtidigt och parkera olika bilar oberoende av varandra.

 • Kan ett fordon vara kopplat till flera konton samtidigt? Open or Close

  Ja, fler än en person kan ha samma bil registrerad i LinPark. Vem som betalar för parkeringen beror på om parkeringen sker via appen på en utomhusparkering eller automatisk i ett parkeringshus eller markparkering med bomsystem och registreringsnummeravläsning. Sker parkeringen via bomsystem är det den personen som registrerade bilen först på sitt LinPark-konto som blir det så kallade huvudkontot och som då alltid får betala parkeringen. Sker parkeringen via appen betalar den som parkerar bilen.

 • Kan jag koppla ett månadsabonnemang till LinPark? Open or Close

  Det går utmärkt, det finns abonnemang både för parkeringshusen och för två zoner utomhus. Månadsabonnemang tecknas enklast i kundportalen. Där kan du även flytta abonnemanget mellan olika fordon.

  När du har abonnemang i ett parkeringshus fungerar LinPark på precis samma sätt som vanligt. Skillnaden är att du debiteras en fast månadskostnad istället för vid varje parkeringstillfälle. Vill du parkera i ett P-hus där ditt abonnemang inte är giltigt fungerar LinPark som vanligt och du debiteras enligt ordinarie timtaxa.

  När du har abonnemang i någon av utomhuszonerna behöver du inte använda appen varje gång du parkerar. Parkeringsvakterna ser att ditt fordon är kopplat till ett abonnemang i sina handdatorer.

 • Vilka typer av månadsabonnemang finns tillgängliga? Open or Close

  Du kan köpa månadsabonnemang både för parkeringshusen och två olika zoner utomhus. Du gör detta via kundportalen. Du kan flytta ditt abonnemang mellan olika fordon om du önskar. I parkeringshusen kan du lösa ett multiabonnemang för 1100kr som gäller i parkeringshusen Akilles, Detektiven och Druvan. I Baggen går det inte att lösa månadsabonnemang.
  Observera att parkeringshusen har olika öppettider.

  På markparkeringarna finns två olika alternativ:

  Lila Zon – gäller på parkeringarna Cupolen, Ekholmsskolan, Linköping Arena, Ogräset, Vallastaden, Vårbruksgatan. Giltighetstid: 30 dagar Pris: 450 kr

  Grön Zon – gäller på parkeringarna Ankdammen, Guldmyntet, Katedral Norra, Katedral Södra, Pelargonian och Simhallen Giltighetstid 30 dagar Pris: 700 kr

 • Kan jag inaktivera LinPark för vissa P-anläggningar? Open or Close

  Ja. Det går att stänga av enskilda p-hus i kundportalen om du av någon anledning inte vill använda LinPark just där. Gör så här:

  1. Logga i kundportalen i LinPark, det går bra både i appen och här.

  2. Se till att fliken "Avtal" är markerad i menyn

  3. I rutan Avtal klickar du på pilen längst ut till höger i raden Dukaten Parkering.

  4. Bland de val du då får tillgång till klickar du på symbolen med fyra horisonella streck.

  5. En lista som heter P-områden fälls då ut, där kan du välja vilka anläggningar LinPark ska var aktivit i.

  6. Stäng sedan dialogrutan.

  Hoppas denna information hjälpte dig. Hör gärna av dig till oss annars, vi hjälper dig gärna.

   

 • Tänk om jag glömmer att checka ut i appen? Open or Close

  Det finns en påminnelsefunktion i appen så att du inte ska glömma checka ut bilen. Där kan du ställa in med vilken frekvens du vill ha påminnelsen. Det finns funktion både för korttids- och långtidsparkering. Vi har nyligen förbättrat påminnelsen så se till att din app är uppdaterad.

 • Jag får påminnelse fast jag har avslutat parkeringen, hur gör jag? Open or Close

  Om detta sker kan du testa att starta om telefonen. 

 

Feedback - LinPark


Vi utvecklar LinPark hela tiden. Allt för att du ska kunna parkera så smidigt som möjligt.
Har du förslag på hur vi kan göra LinPark ännu bättre? Vi är tacksamma för all input!

E-postadress
Please let us know your email address.

Telefonnummer
Ogiltig inmatning

Feedback
Fyll i feedback!

Spamskydd
Ogiltig inmatning